Ansor F1 este un hibrid partenocarpic de tip multifruct din sortimentul
Bejo, ce ajunge la maturitate in aproximativ
74 zile de la semnanare.
Hibridul are o plasticitate ecologica ridicata, poate fi cultivat in sera, solar sau camp dar este recomandat in special pentru cultura protejata in solarii.
Acestase caracterizeaza prin productivitate si calitate la standarde foarte inalte si prezinta o uimitoare capacitate de a produce fructe identice, de o uniformitate demna de invidiat.
Fructele sunt de o calitate deosebita, cilindrice, tepoase, cu un raport lungime/grosime foarte bun de -
3,6:1.
Culoarea fructelor este verde inchis, fara a prezenta fenomenul de decolorare spre varf, intreaga suprafata a fructului fiind acoperita de tepi mici si desi.
Fructele pastreaza floarea in varf un timp indelungat, ceea ce le confera aspectul de proaspat la supramaturare.
Fructele nu se ingroasa, ci isi continua cresterea in lungime, facand astfel posibila vanzarea facila a acestora.
Nu prezinta gust amar si sunt destinate consumului in stare proaspata si conservarii datorita rezistentei deosebite la temperaturi scazute (
frig).
Se preteaza pe ambele cicluri de cultura, crescand astfel si productivitatea.
Ansor F1 prezinta rezistenta
sporita la: cladosporioza (
Ccu),
fainare (
Sf), virusul mozaicului castravetilor (
CMV) si mana castravetilor (
Pc).