Adama Shavit

16,00 RON
SHAVIT este un fungicid complex continand doua substante active (triadimenol si folpet), cu actiune sistemica si de contact impotriva celor mai importante boli care ataca culturile horticole. Avand actiune multi-site, aceasta previne aparitia rezistentei patogenilor la aplicarea fungicidelor si, ca urmare, constituie un partener recomandat pentru fungicidele sistemice.
Ambalaj:
Stoc epuizat
Cod Produs: I58-200 g Ai nevoie de ajutor? 0745090205
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Shavit este un fungicid complex continand doua substante active (triadimenol si folpet), cu actiune sistemica si de contact impotriva celor mai importante boli care ataca culturile horticole:

- triadimenol (triazol), cu actiune sistemica si translocare acropetala, confera plantelor tratate protectie mai ales impotriva fainarilor si alternariozelor. Are efect rapid, preventiv, curativ si eradicant si manifesta actiune reziduala de lunga durata.

- folpet (ftalimida), cu actiune de contact contra unui mare numar de boli, in special manari, rapan si monilioze. Are actiune preventiva, impiedicand instalarea infectiilor de la suprafata frunzelor si lastarilor tineri, intervenind in blocarea respiratiei ciupercilor fitopatogene. Avand actiune multi-site, aceasta previne aparitia rezistentei patogenilor la aplicarea fungicidelor si ca urmare constituie un partener recomandat pentru fungicidele sistemice.

Cele doua substante active sunt complementare si sinergice iar prin combinarea lor intr-un singur produs se asigura largirea la maxim a spectrului de combatere, reducerea dozelor de substanta activa folosite si prevenirea instalarii rezistentei patogenilor.

 

 

Cultura

Agenti de daunare

Doza

Timp de pauza

Mar

Rapan (Venturia inaequalis)

Fainare (Podosphaera leucotricha)

0,2%

14 zile

Vita de vie

Mana (Plasmopara viticola)

Fainare (Uncinula necator)

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) - efect secundar

0,2% (2 kg/ha in 1000 l apa)

40 zile - soi pentru vin

10 zile - soi pentru masa

Tomate

Mana (Phytophthora infestans )

0,2% (2,0 kg/ha)

14 zile

Castraveti

Mana (Pseudoperonospora cubensis)

Fainare (Sphaeroteca fuliginea)

0,2% (2,0 kg/ha)

14 zile

Pepeni verzi

Alternarioza (Alternaria cucumerina)

0,2% (2,0 kg/ha)

14 zile

 


Recomandari de aplicare:

Plantatii pomicole (mar)
SHAVIT
 se aplica incepand din faza de buton roz pana la caderea fiziologica a fructelor (iunie), la avertizare sau preventiv, la acoperire in functie de presiunea de infectie la interval de 10-12 zile. Stropirile se fac cu volum normal de solutie, folosind echipament terestru care sa asigure o pulverizare corespunzatoare astfel incat sa se trateze uniform intregul foliaj al pomilor.

Vita de vie
SHAVIT
 se va aplica cu predilectie dupa inflorit pana la compactarea ciorchinilor pentru a asigura o protectie corespunzatoare contra fainarii dar si a manei si in secundar contra infectiilor de putregai cenusiu. In conditii severe de infectie cu mana (ploi frecvente si vreme calda), produsul se va alterna cu produse sistemice specifice impotriva manei.

Legume in camp:

Produsul se va aplica la avertizare in volum normal de apa in functie de gradul de dezvoltare al culturii.

Compatibilitate:

SHAVIT
 poate fi compatibil cu multe dintre insecto-fungicidele folosite in mod curent in Romania, cu exceptia produselor cu reactie puternic alcalina (preparate pe baza de sulf si zeama bordeleza). Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitate si efectuati un test pe o suprafata mica inainte de utilizare.

Substante active: Triadimenol 20 g/kg + Folpet 700 g/kg
Formulare: WDG (Granule dispersabile în apa)
Clasificare: Xn (Nociv); N (Periculos pentru mediu)
Certificat de omologare nr. 2104/11.04.2001

 

 

CARACTERISTICI:

 

  • Producator: Makteshim Agan
  • Boala tratata: Alternarioza
  • Cultura: Vita de vie, Mar, Castraveti, Tomate, Pepeni Verzi
  • Spectru de combatere: Mana, Rapan, Fainare, Alternarioza
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!