Coragen

6,00 RON
Coragen - insecticid cu actiune sistemic locala si translaminara ce activeaza receptorii rianodinei, stimuland eliberarea ionilor de Ca++ din depozitele interne ale muschilor netezi si striati ai insectei, ce determina paralizia muschilor, controlul defectuos al miscarilor, letargie generala si, în final, moartea daunatorului.
Ambalaj:
1 L
La comanda
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: I104-1.5 ml Ai nevoie de ajutor? 0745090205
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Review-uri (0)

Coragen - insecticid cu actiune sistemic locala si translaminara ce activeaza receptorii rianodinei, stimuland eliberarea ionilor de Ca++ din depozitele interne ale muschilor netezi si striati ai insectei, ce determina paralizia muschilor, controlul defectuos al miscarilor, letargie generala, caderea de pe frunze si, în final, moartea daunatorului.

Are efect puternic asupra speciilor tinta prin contact si ingestie, la utilizarea unor doze reduse la hectar.

Coragen actioneaza rapid asupra oualor, larvelor si adultilor. Daunatorii nu se mai hranesc dupa ingestia sau contactul cu Coragen.

Inhibarea hranirii insectei survine rapid, de la cateva minute pana la cateva ore dupa ingerare. Daunatorul afectat de produs devine imobil si dezorientat ceea ce determina caderea lui de pe frunze, caracteristic pentru o protectie excelenta a culturii.

Activitatea ovi-larvicida este determinata de absorbtia produsului Coragen prin corion si, ulterior, pe cale orala, larva neonata ingerand corionul în momentul ecloziunii. In acest stadiu, larva ingera o doza suficienta de produs astfel încat sa înceteze rapid hranirea si moare înainte de ecloziune.

Moartea larvara survine într-un interval de timp de 24-60 ore dupa procesul initial de ingerare/ absorbtie. Larvele afectate regurgiteaza si pot ramane lipite de frunze una sau mai multe zile fara sa provoace pagube.

 

Mod de utilizare:

 • Cartof - se aplica la avertizare, la eclozarea oualor, de la inceputul acoperirii terenului cu frunzele plantelor (BBCH 31 - 48).
 • Măr - se aplica la avertizare, de la stadiul infloririi pana la inceputul coacerii (BBCH 70 - 87).
 • Păr - se aplica la avertizare, de la stadiul infloririi pană la inceputul coacerii (BBCH 70 - 87).
 • Prun - se aplica la avertizare, de la stadiul infloririi pană la inceputul coacerii (BBCH 70 - 87).
 • Cais, piersic, nectarin - se aplica la avertizare, de la stadiul infloririi pană la inceputul coacerii (BBCH 70 - 87).
 • Tomate - se aplică de la aparitia primelor oua, inainte de eclozare (BBCH 51 - 89).
 • Viţă de vie - in functie de gradul de atac, se aplica la avertizare, de la formarea ciorchinilor pana la maturitatea boabelor (BBCH 57 - 85).
 • Vinete - se aplica de la aparitia primelor oua, inainte de eclozare (BBCH 51 - 89).
 • Morcov, ţelină - se aplica de la aparitia primelor frunze pana la recoltare (BBCH 15 - 89).
 • Conopidă, broccoli, varză - se aplica de la aparitia primelor frunze pana la recoltare, la aparitia primelor oua, inainte de eclozare (BBCH 12 - 49).
 • Porumb, porumb dulce - se aplica de la stadiul de 4 frunze pana la recoltare (BBCH 14 - 87).

Insecticidul Coragen este rezistent la spalare - ploaia cazuta la 2 ore dupa tratament nu diminueaza eficacitatea produsului.

Prin modul sau specific de actiune, Coragen protejeaza cultura pentru un interval de pana la 21 zile în functie de momentul aplicarii.

Coragen este recomandat pentru folosirea în programele de combatere integrata (IPM - Integrated Pest Management) si programele de combaterea rezistentei daunatorilor (IRM - Insecticide Resistance Management).

Este compatibil cu majoritatea produselor pentru protectia plantelor, avand un profil toxicologic si ecotoxicologic favorabil, sigur pentru om si mediul înconjurator.

Timp de pauza: 30 de zile la strugurii pentru vin, 14 zile la cartof, mar, prun si 3 zile pentru strugurii de masa.
 

Substanta activa: 20% clorantraniliprol

Formularesuspensie concentrata

Coragen este omologat în Romania cu certificat nr. 2724/2007.

 

CARACTERISTICI:

 

 • Daunator: Omida, Gandacul de Colorado, Molie, Vierme, Molia Tomatelor (Tuta Absoluta)
 • Cultura: Cartof, Mar, Tomate, Prun, Vita de vie, Porumb
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!