Alchimex Manoxin Combi

89,00 RON
Manoxin Combi este un fungicid cu actiune preventiva si sistemica pentru controlul manei din cultura vitei de vie, tomatelor si a cartofului, care imbina actiunea sistemica a metalaxilului si actiunea protectoare a cuprului. Raspandirea produsului in planta nu este afectata in caz ca incepe ploaia dupa aplicarea solutiei de stropit.

Ambalaj: 1 Kg


La comanda
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: I73-1 Kg Ai nevoie de ajutor? 0745090205
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Manoxin Combi este un fungicid cu actiune preventiva si sistemica pentru controlul manei din cultura vitei de vie, tomatelor si a cartofului care imbina actiunea sistemica a metalaxilului si actiunea protectoare a cuprului. Metalaxilul patrunde rapid in tesutul plantelor si se raspandeste in intreaga planta in scurt timp, in special prin xilem. Raspandirea produsului in planta nu este afectata in caz ca incepe ploaia dupa aplicarea solutiei de stropit. Metalaxilul are o actiune de durata, cu o perioada de control efectiv de 14 zile.
La cartof, aceasta perioada este de 10 zile pentru bolile in stare avansata. Cuprul ( sub forma de oxiclorura) protejeaza suprafata plantei impotriva noilor infectari prin formarea unui strat protector. Prin formularea cu metalaxil, eficienta produsului este imbunatatita datorita controlului preventiv asupra unor agenti patogeni care provoaca boli precum mana si alternarioza.

Proprietati fizico-chimice:
Manoxin Combi contine 8% metalaxil + 40% oxiclorura de cupru sub forma de pulbere fina, omogenta, fara tendinta de aglomerare, de culoare verzuie.

Doze:

Cultura Doza Individuala Maxima Numar maxim de tratamente Doza totala maxima pentru fiecare cultura Perioada de asteptare
Tomate de camp 2.5 kg/ha 4 10 kg/ha 21
Vita de vie 2.5 kg/ha 4 10 kg/ha 21
Cartof 2.5 kg/ha 4 10 kg/ha 21


Aplicare:

Perioada de aplicare: 
pentru rezultate optime, tratamentul trebuie sa se faca preventiv, inainte de perioada de infectare. pentru stabilirea perioadei de aplicare, trebuie luata in considerare aparitia prevalenta a bolii respective intr-o anumita zina si conditiile externe (ex. vremea) din aceasta regiune. Ploile sau irigarea in decurs de 2 ore de la aplicare, pot reduce eficacitatea produsului.

Volumul de apa: Trebuie aplicata o cantitate suficienta de apapentru a permite acoperirea completa a tuturor partilor plantei care pot fi afectate (frunze, tulpina, ciorchini). Prin Urmare cantitatea de apa necesara depinde de stadiul culturii si de stadiul de dezvoltare a frunzelor.

  • Tomate - mana tomatelor

Perioada de aplicare: BBCH 14-88, in general in lunile mai - august.

Prima aplicare: Aplicati inainte de unirea frunzelor in cultura siu inainte ca mana sa afecteze cultura. Cu toate acestea, daca se emite un avertisment de mana pentru zona in care va aflati, aplicati imediat.

Aplicari secundare si ulterioare: Dupa inceperea programului de pulverizare, repetati aplicarile la intervale de 10-14 zile, in functie de conditiile care favorizeaza infectarea.

Situatii cu risc ridicat: In cazul in care prognoza pentru perioada urmatoarei aplicari prevede umiditate, intervalul de aplicare se reduce la numai 10 zile. Culturile irigate sunt considerate a avea risc ridicat de aparitie a manei. Pulverizati la scurt timp dupa irigare, cand frunzele s-au uscat, respectand intervalul minim de aplicare.

Aplicare prin pulverizare pe frunze: Aplicati sub forma de pulbere fina, la o presiune de 3 - 3.5 bari pentru a asigura acoperirea corecta a frunzelor si a tulpinii. Atunci cand cultura atinge inaltimea maxima, utilizati cea mai mare cantitate de apa recomandata. Aplicati numai pe frunzele uscate.

Numar maxim  de aplicari: 4 (interval minim intre aplicari 10 zile).

Interval de prerecoltare (PHI): 21 de zile.

Frecventa de utilizare: 2.5 kg/ha in 400 - 1000 l/ha apa (in functie de stadiul de dezvoltare a frunzelor si de inaltimea culturii). Doza normala de pulverizare: 0.25 % (250 g/100 l apa)

  • Vita de vie - mana vitei de vie

Perioada de aplicare: BBCH 14-81, de obicei in lunile mai - septembrie, in functie de stadiul de dezvoltare al culturii.

Prima aplicare: Aceasta reprezinta o masura pe preventie impotriva primelor atacuri, cand vlastarii au o lungime de 30 - 40 cm.

Aplicati in conformitate cu programele de prognoza nationale sau regionale. Cu toate acestea, daca se emite un avertisment de boala pentru zona in care va aflati, aplicati produsul imediat.

Aplicari secundare si ulterioare: Dupa inceperea programului de pulverizare, repetati aplicarile la intervale de 10-14 zile, in functie de conditiile care favorizeaza infectarea (inainte de inflorire, la sfarsitul perioadei de inflorire si la 14 zile de la inflorire)

Aplicare prin pulverizare pe frunze: Pulverizare asistata cu aer, cu un maner standard montat pentru: pulverizarea unei cantitati mici, pulverizarea unei cantitati mari.

Numar maxim de aplicari: 4 (interval minim intre aplicari 10 zile).

Interval de prerecoltare (PHI): 21 de zile.

Frecventa de utilizare: 2.5 kg/ha in 400 - 1000 l/ha apa (in functie de stadiul de dezvoltare a frunzelor). Doza normala de pulverizare: 0.25 % (250 g/100 l apa)

  • Cartof - mana cartofului

Perioada de aplicare: BBCH 14-69, in general in lunile mai - septembrie, in functie de varietatea culturii (timpurie - tarzie)

Prima aplicare - zonele cu risc ridicat de aparitie a manei: Aplicati inaite de unirea frunzelor peste randuri si inainte ca mana sa afecteze cultura. Cu toate acestea, daca se emite un avertisment de mana pentru zona in care va aflati, aplicati imediat.

Prima aplicare - zonele cu risc redus de aparitie a manei: Aplicati imediat ce se emite un avertisment de mana.

Aplicari secundare si ulterioare: Dupa inceperea programului de pulverizare impotriva manei, repetati aplicarile la intervale de 10-14 zile, in functie de conditiile care favorizeaza infectarea.

Situatii cu risc ridicat: 
In cazul in care prognoza pentru perioada urmatoarei aplicari prevede umiditate, intervalul de aplicare se poate reduce la numai 7 zile. Culturile irigate sunt considerate a avea risc ridicat de aparitie a manei. Pulverizati la scurt timp dupa irigare, cand frunzele s-au uscat, respectand intervalul minim de aplicare. Dupa atingerea numarului maxim recomandat de aplicari, pentru celelalte tratamente sezoniere se vva utiliza un fungicid cu actiune preventiva.

Aplicare prin pulverizare pe frunze: Aplicati sub forma de pulbere fina, la o presiune de 3 - 3.5 bari pentru a asigura acoperirea corecta a frunzelor si a tulpinii. Atunci cand tulpinile sunt dense, utilizati cea mai mare cantitate de apa recomandata. Aplicati numai pe frunzele uscate.

Numar maxim de aplicari: 4 (interval minim intre aplicari 10 zile).

Interval de prerecoltare (PHI): 21 de zile.

Frecventa de utilizare: 2.5 kg/ha in 300 - 1000 l/ha apa (in functie de stadiul de dezvoltare a frunzelor si de densitatea tulpinilor). Doza normala de pulverizare: 0.25 % (250 g/100 l apa).

Compatibilitate:

Manoxin Combi este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare utilizate de obicei in agricultura, cu exeptia celor cu reactie alcalina si a celor ce contin permanganat de potasiu. Inainte de utilizare se recomanda citirea etichetei produsului.

Substanta activa: 80% sulf
Formulare
: granule dispersabile in apa
Certificat de omologare
 nr. 1368/21.12.1992

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!