Syngenta Insegar 25 WG

209,00 RON
Insegar 25 WG este un insecticid regulator de crestere cu actiune specifica impotriva insectelor daunatoare din ordinul Lepidoptera, destinat utilizarii in pomicultura si viticultura. Fenoxicarb combate anumite insecte din ordinul Lepidoptera prin dereglarea mecanismului de formare a hormonilor juvenili, blocand transformarea din ou in larva si din larva de varsta 5 in pupa.

Ambalaj: 400 g


La comanda
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: I120-400 g Ai nevoie de ajutor? 0745090205
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Mod de actiunesistemic local (translaminar sau penetrant).

Insegar 25 WG
 este un insecticid regulator de crestere cu actiune specifica impotriva insectelor daunatoare din ordinul Lepidoptera, destinat utilizarii in pomicultura si viticultura.

Insegar 25 WG
 contine substanta activa fenoxicarb care provine din familia regulatorilor de crestere al insectelor.

Fenoxicarb combate anumite insecte din ordinul Lepidoptera prin dereglarea mecanismului de formare a hormonilor juvenili blocand transformarea din ou in larva si din larva de varsta 5 in pupa.

Actioneaza prin contact si ingestie si prezinta sistemie locala translaminara sau penetranta in frunze.

Combate ouale tinere (ponta) proaspat depuse cu varsta pana intr-o zi (24h).

Fenoxicarb combate foarte bine formele susceptibile sau rezistente la alte clase chimice.

Insegar 25 WG
 poate fi pozitionat intr-un program alternativ de prevenire sau combatere a aparitiei formelor rezistente la diferite clase de insecticide prezente pe piata.
Frecventa tratamentelor trebuie sa fie adaptata in functie de presiunea de daunatori, sau in conformitate cu avertizarile locale emise de directiile de specialitate.

Spectrul de activitateL

Fenoxicarb prezinta un spectru relativ larg de control, combatand foarte bine insectele din ordinul Lepidoptera, Psyllide si paduchii testosi, insa in Romania Insegar 25 WG trebuie utilizat numai in conformitate cu prevederile legate conform omologarilor sale trecute in instructiunile de utilizare.

Insegar 25 WG
 are actiune de lunga durata, de pana la 15 zile si rezistenta foarte buna la spalare la aproximativ 4 ore de la aplicare.

Modul sau specific de activitate ovicida face esentiala utilizarea aplicarii preventive utilizand ca instrument de decizie a declansarii tratamentului capcanele feromonale.
Tratamentul se aplica imediat dupa inregistrarea primelor capturi in capcane.

Numarul maxim de aplicari cu Insegar 25 WG nu trebuie sa depaseasca 2 tratamente/generatia de insecte.

Insegar 25 WG
 este selectiv pentru toate varietatile de vita de vie, mar, prun, piersic si nuc.

Cutura

Spectru de combatere

Doza

Timp de pauza

Vita de vie

Molia vitei de vie (Lobesia botrana)

0,3 kg/ha

21 zile

Mar

Molia cojii fructelor (Adoxophyes reticulana)

0,04%
(0,6 kg/ha in
1500 l apa)

14 zile

Viermele merelor (Cydia pomonella)

0,03%
(0,45 kg/ha in
1500 l apa)

Prun

Viermele prunelor (Cydia funebrana)

0,03%
(0,3 kg/ha in
1000 l apa)

21 zile


Recomandari de aplicare:

Mar
Viermele merelor (Cydia pomonella) - Insegar 25 WG se aplica la debutul curbei de zbor a fiecarei generatii (G1 si G2) atunci cand se inregistreaza primele capturi de adulti in capcanele feromonale. Acest moment este chiar inainte de depunerea pontei sau cel mai tarziu la inceputul perioadei de depunere a pontei. Tratamentul se repeta 15 zile mai tarziu pe durata zborului.

In perioada de formare si crestere a fructelor tratamentul se aplica la fiecare 10 zile.
Molia cojii (Adoxophyes reticulana) - Insegar 25 WG se aplica pre-floral impotriva larvelor hibernante inainte de impupare, la stadiul de buton roz pentru a reduce populatia primei (G1).

G1:
- Tratamentul 1 la sfarsitul infloritului (80% petale scuturate) stadiul G-H inainte de depunerea pontei.
- Tratamentul 2 se repeta la 10-15 zile dupa tratamentul 1, stadiul 1.

Prun
Viermele prunelor (Cydia funebrana) - Pentru o buna eficienta este recomandat ca tratamentul sa fie aplicat la inceputul perioadei de zbor a insectelor (moment identificat cu ajutorul capcanelor feromonale, cand s-au inregistrat primii adulti capturati), inainte de depunerea pontei sau cel tarziu in perioada de inceput a depunerii pontei. Tratamentul se repeta 10-15 zile mai tarziu (in general 2 aplicari/generatie).

Vita de vie
Molia vitei de vie (Lobesia botrana) - Tratamentul cu Insegar 25 WG trebuie sa fie aplicat la inceputul perioadei de zbor a insectelor (moment identificat cu ajutorul capcanelor feromonale, cand s-au inregistrat primii adulti capturati), inainte de depunerea pontei sau cel tarziu in perioada de inceput a depunerii pontei. Tratamentul se repeta 10-15 zile mai tarziu (in general 2 aplicari/generatie).

Tehnica de aplicare:

Se va aplica cu echipamente specifice de aplicare pentru pomi si vita de vie. Cantitatea de solutie va fi in concordanta cu starea de vegetatie a culturii si se va avea in vedere ca solutia sa nu se scurga pe frunze (pana la punctul de siroire).

Compatibilitate:

Produsul este compatibil cu majoritatea fungicidelor, dar înainte de a se amesteca se va face un test de compatibilitate. La pregatirea solutiei de amestecuri, mai întai se adauga Insegar 25 WG apoi se va pune celalalt partener de amestec. Pe toata perioada pregatirii solutiei se va mentine instalatia de agitare în functiune precum si pe toata perioada de aplicare a solutiei. Este de preferat a nu se amesteca cu Reldan sau insecticide din clasa carbamati.

Substanta activa: 25% fenoxicarb
Formulare
: granule umectabile

 

CARACTERISTICI:

 

  • Producator: Syngenta
  • Daunator: Molie, Vierme
  • Cultura: Mar, Prun, Vita de vie
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!