In perioada 15.07.2024 - 24.07.2024 suntem in concediu. Comenzile vor fi procesate incepand cu 25.07.2024. Multumim!

Avaunt 150 EC

FMC
789,00 RON
Avaunt 150 EC actioneaza prin contact si ingestie, iar in corpul insectei actioneaza neurotoxic prin blocarea canalelor de sodiu din nervii organismelor tinta. Substanta activa, dupa ce patrunde în organism prin contact sau ingestie, produce bioactivarea metabolitilor si efectul neurotoxic.

Ambalaj: 1 L


Stoc epuizat
Cod Produs: I107-1 L Ai nevoie de ajutor? 0745090205
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Review-uri (0)

Avaunt 150 EC este un insecticid pentru combaterea insectelor daunatoare la vita de vie si legume.

Avaunt 150 EC actioneaza prin contact si ingestie. In corpul insectei actioneaza neurotoxic prin blocarea canalelor de sodiu din nervii organismelor tinta.

Substanta activa, dupa ce patrunde în organism prin contact sau ingestie, produce bioactivarea metabolitilor si efectul neurotoxic.

Comportarea insectelor se schimba imediat dupa expunerea la doza recomandata de substanta activa. Dupa bioactivare, se intrerupe rapid hranirea ceea ce confera o excelenta protectie culturii tratate.

Fiziologic, insecta este paralizata dupa bioactivarea substantei active (2-12 ore de la aplicare) si dupa scurt timp moare.

Efectul insecticidului nu este afectat de temperaturile ridicate din momentul aplicarii, asa cum se întampla la numeroase grupe de insecticide, în special la piretroizi.

Temperatura mai ridicata de pana la 34°C (optimul aplicarii 22 - 34°C) creste eficacitatea insecticidului prin bioactivarea rapida a substantei active patrunse în organism si în mod special în stomacul insectei.

Persistenta  biologica  a  insecticidului  este  de  10-14  zile. Prin modul sau de actiune si utilizarea rationala a insecticidului riscul aparitiei insectelor rezistente este evitat.
 

Cutura

Spectru de combatere

Doza

Porumb

Porumb zaharat

Porumb pentru siloz
Viermele vestic al radacinilor de porumb

Omida fructelor

Sfredelitorul porumbului

250 ml/ha

Rapita

Mustar

Gandacul lucios

170 ml/ha

Vita de vie

Molia strugurilor (eudemisul)

Molia strugurilor (cochilisul)

250 ml/ha

Tomate

Ardei

Vinete

Omida fructificatiilor

Omida vargata

250 ml/ha

Varza

Conopida

Omida sfeclei

250 ml/ha

Mar

Par
Molia orientala a fructelor

Viermele merelor

Molie pielitei fructelor
333 ml/ha
Piersic

Nectarin

Cais
Molie

Molia pielitei fructelor

Molia orientala a fructelor
333 ml/ha
Cires Molia pielitei fructelor

Molia bobocilor
333 ml/ha
Pepeni Verzi si Galbeni

Dovlecel

Castraveti

Dovleac
Omida fructelor

Buha legumelor

omizi

Molia aurie
250 ml/ha
Spanac Buha legumelor 

Omida fructelor

Buha verzei

Omida vargata
250 ml/ha
Salata verde Buha legumelor

Omida fructelor

Omida vargata
250 ml/ha

 


Mod de utilizare:
Volumul de apa: variaza in functie cultura, de  echipamentul de stropit si volumul foliajului: - 200 -1000 l/ha la legume; - 300 - 1000 l/ha la vita de vie.

Recomandari de aplicare:

 • Porumb (boabe, zaharat, siloz): Pentru controlul sfredelitorul porumbului, Avaunt 150 EC se poate aplica din stadiul de 4 internodii vizibile pana la formarea completa a boabelor (BBCH 34 - BBCH 77), iar pentru controlul omizii fructelor (Helicoverpa armigera) se recomanda aplicarea de la inceputul formarii boabelor pana la formarea completa a boabelor (BBCH 71- BBCH 77).

  Momentul optim de aplicare este inainte de eclozarea oualor si producerea atacului. Este indicata utilizarea capcanelor feromonale pentru identificarea daunatorului, a intensitatii atacului si momentului optim de aplicare.

  Se recomanda aplicarea produsului daca populatia daunatorului depaseste pragul economic de atac. Intervalul intre tratamente este de minim 14 zile.

  Utilizati un volum de apa corespunzator dezvoltarii culturii pentru o buna acoperire a suprafetei foliare si a organelor plantei unde larvele daunatorului sunt identificate (baza frunzelor, varful stiuletelui).
 • Rapita si mustar: Pentru controlul gandacului lucios se recomanda aplicarea produsului inainte de inflorit pana la inceputul primelor petale vizibile (mugure galben) imediat ce populatia daunatorului depaseste pragul de daunare de 1 - 2 adulti/planta
 • Legume: Aplicarea insecticidului se face la primele semne ale atacului, care corespunde eclozarii oualor. In conditii de temperatura ridicata, frecvent intalnita in zonele legumicole, este mult mai eficient decat produsele piretroide.

  Cel mai important este ca volumul de apa utilizat sa acopere bine organele plantei atacate in functie de inaltimea si stadiul culturii. Legumele cresc repede si trebuie luat in calcul ca produsul nu acopera noile cresteri de dupa aplicare.

  In functie de intensitatea infectiei, tratamentele se pot repeta la 10 - 14 zile.
 • Semintoase si samburoase: Aplicarea se poate face de la buton floral pana inainte de recoltare (BBCH 50 - BBCH 89), cu respectarea timpului de pauza. Intervalul minim dintre doua tratamente este de 10 zile.

  Doza maxima ce poate fi folosita la mar este de 333 ml/ ha in functie de intensitatea atacului, masa foliara si volumul coroanei. Pentru volume de solutie ≤ 1000 l/ha, se recomanda doza de 250 ml/ha Avaunt 150 EC.

  Pentru toti daunatorii, momentul optim de aplicare este in timpul depunerii pontei si eclozare, inainte de a fi vizibile galeriile sapate de daunatori in frunze sau fructe.

  Preferabil ca produsul sa fie aplicat pentru prima sau a II-a generatie. Pentru viermele merelor, primul tratament trebuie aplicat la caderea petalelor sau cand s-a inregistrat zborul maxim al fluturilor, atunci cand se folosesc capcane pentru urmarirea populatiilor. Folosirea capcanelor cu feromoni ajuta la stabilirea momentului optim de aplicare.

  Se recomanda includerea produsului Avaunt 150 EC in programele de combatere alaturi de alte insecticide cu mod diferit de actiune (ex. Coragen).

  Volumul de apa trebuie corelat cu volumul masei foliare incat solutia aplicata sa acopere uniform masa vegetala fara sa se scurga de pe frunze.
 • Vita de vie: Momentul optim al tratamentului este la eclozarea oualelor, dar actiunea produsului permite administrarea de la depunerea oualelor (ovicid) pana dupa eclozare, in stadiul de larve de varsta 1 si 2.

  Se poate aplica de la formarea ciorchinilor pana la maturitatea boabelor (BBCH 57 - BBCH 85) cu respectarea timpului de pauza recomandat.

  Struguri de vin si de masa: sunt recomandate 3 tratamente; unul impotriva primei generatii si 2 tratamente impotriva generatiei a doua. Intervalul intre aplicari este de 10 - 14 zile.

Timpul de pauza pentru insecticidul Avaunt 150 EC:

 • 1 zi pentru pepeni, dovlecel, dovleac, castraveti;
 • 3 zile pentru tomate, ardei, vinete, varza, conopida, salata verde;
 • 7 zile pentru mar, par, piersic, nectarin, cais;
 • 8 zile pentru spanac;
 • 10 zile pentru cires si vita de vie;
 • 14 zile pentru porumb;
 • 56 zile pentru rapita si mustar.

Substanta activa: 15% indoxacarb
Formulareemulsie concentrata (EC)
Omologat în Romania cu certificat 026PC/17.12.2013

 

CARACTERISTICI:

 

 • Producator: FMC Agro
 • Cultura: Tomate, Ardei, Vinete, Vita de vie, Varza, Conopida
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!